Vizit karte

Nudimo Vam kompletan proces kada je u pitanju izrada vizit karti – dizajn, pripremu i štampu. Možete nam se obratiti bez obzira kakve vizit karte želite – klasične, jednostavne ili interesantne i upečatljive.

Vizit karte gotovo uvek sadrže sve potrebne kontakt informacije o Vama i Vašoj delatnosti i firmi koju predstavljate – najčešće su to: logo kompanije, adresa, telefon, e-mail adresa, web sajt, ime, prezime i telefon osobe na koju se vodi vizit kartica i njena funkcija.

Takođe izrađujemo i vizit karte sa QR kodom. Kod takvih kartica sve podatke koje želite možemo generisati u jedan kod sa koga ih klikom prebacujete na mobilni telefon. Generisanjem određenih podataka dobijate dodatni prostor na vizit karti koji možete iskoristiti za neku bitnu informaciju vezanu za delatnost kojom se bavite.

Vizit karte radimo i u malim tiražima i u velikim tiražima.

Dimenzije i oblici vizit karti

Vizit karte se najčešće izrađuju u formatima 9 x 5cm i 8.5 x 5.5cm. To su dva standarda koja se najčešće koriste. Takve kartice se seku sa oštrim ivicama ili sa zaobljenim ivicama. Vizit karte mogu imati jednu, dve, tri ili sve četiri zaobljene ivice.

Imamo takođe mogućnost da izradimo i vizit karte u bilo kom obliku koji poželite, čak i kada su u pitanju mali tiraži. Ako želite da kod nas izradite na primer kvadratne vizit karte ili okrugle vizit karte, ili čak u nekom neobičnom obliku po vašoj želji, to neće predstavljati problem.

Tehnike štampe

Kada su u pitanju tehnike štampe, koristimo: digitalnu štampu, offset štampu, sito štampu, UV štampu, foliotisak, blindruk i termografiju.

Offset štampa je najpovoljniji vid štampe kada su u pitanju veći tiraži, kako i za drugi štampani materijal poput flajera, brošura, plakata, nalepnica, itd., tako i kada je u pitanju štampa vizit karti.

Digitalna štampa vizit karti je kod nas najviše primenjena za male i srednje tiraže. Razlog su izuzetno kratki rokovi, relativno niska cena i mogućnost štampe na različitim vrstama papira.

Sito štampa se uglavnom koristi kada štampamo vizit karte na tamnim papirima svetlijom štampom ili kada je u pitanju štampa na izuzetno debelim papirima. Ova tehnika je najisplativija kada su u pitanju srednji tiraži.

Sve druge tehnike štampe spadaju u specijalne tehnike i uglavnom se koriste uz offset, digitalnu i sito štampu.

Materijali za izradu vizit karti

Najčešće korišćen papir za izradu vizit kartica, pogotovo kada su veći tiraži u pitanju, je kunzdruk papir, klasičan, prirodno beli, debljine 350g/m². Od njega se izrađuju klasične plastificirane vizit karte u većim tiražima štampane tehnikom offset štampe. Kada je u pitanju offset štampa kartice se uvek plastificiraju čime se sprečava otiranje štampe i obezbeđuje njihova dugotrajnost.

Kada su manji tiraži u pitanju, pored klasičnog kunzdruka (koji se može i ne mora plastificirati kada je u pitanju digitalna štampa), podjednako se koriste i specijalni fini grafički papiri. Zahvaljujući velikom izboru papira možemo Vam ponuditi: reljefne vizit karte, sedefaste vizit karte, reciklirane i eko vizit karte, poluprovidne vizit karte od pausa, kao i vizit karte od izuzetno debelih papira – i do dva puta debljih od klasičnog.

Kada su u pitanju izdržljiviji materijali, imamo u ponudi vizit karte od sintetičkog papira i plastične vizit karte.

© Copyright. Sva prava zadržana | Dizajn: Copy Land d.o.o.