Izrada kutija

kutije 1

Luksuzne kutije od kaširane lepenke

U manjim tiražima se uglavnom izrađuju luksuzne ukrasne kutije po želji, kao što su: poklon kutije – kutije za nakit, za kozmetiku, eskluzivne komade garderobe, za razne vrste promo proizvoda itd.

Najčešće su to kutije sa logom firme i kao takve predstavljaju vrlo efektan reklamni material.

Ovakve kutije su izuzetno čvrste. One se izrađuju od sive lepenke koja je debljine od 1-2mm. Lepenke se kaširaju laminiranim štampanim kunzdruk papirima ili nekim od specijalnih grafičkih papira koje imamo u ponudi (sedefastim, reljefnim, recikliranim itd.).

Papiri za kaširanje se najčešće štampaju offset, digitalnom ili sito štampom, ali se često koristi i zlatotisak. Koja vrsta štampe će se koristiti zavisi najčešće od tiraža, ali i od zahteva klijenta.

Najčešće se ovakve kutije izrađuju na način da su gornji i donji deo kutije od istog materijala i poklopac se otvara na gore kao kod kutija za cipele, ali se često rade i kombinacije gde je donji deo kaširana lepenka, a gornji deo od čvrstog kartona. Otvaraju se ili na preklop ili na principu ,,šibice’’.

kutije za ambalazu

Klasične kutije – kutije za ambalažu

Pod klasičnim kutijama podrazumevamo različite vrste kutija za ambalažu koje se uglavnom izrađuju od štampanog, sjajno ili mat laminiranog bindakot papira.

To su najčešće brendirane kutije. Uvek se izrađuju u specifičnim oblicima koji prate izgled i namenu proizvoda koji se u njih pakuje. Uglavnom su u pitanju kutije za šminku, kozmetiku, sapune, nakit, igračke, slatkiše, čajeve itd.

Male kartonske kutije za ambalazu

Male kartonske kutije

Ova vrsta kutija se izrađuje, kada su srednji i veći tiraži u pitanju, od laminiranog bindakot papira, ali i od specijalnih vrsta papira kada su u pitanju menji tiraži, pa tako mogu biti i vrlo ekonomične, ali i luksuzne.

Koriste se uglavnom za pakovanje raznih sitnih poklona na svadbama i u radnjama koje prodaju nakit i druge sitne proizvode.

© Copyright. Sva prava zadržana | Dizajn: Copy Land d.o.o.