Izrada postera / plakata

Slika na platnu, Beograd, Copy land

Kod nas se izrađuju posteri i plakati različitih formata, a najčešće ih izrađujemo u A i B formatima. Štampamo na različitim vrstama papira, različitim tehnikama štampe, u malim i velikim tiražima, a takođe se bavimo i dizajniranjem postera.

Kada je u pitanju dizajniranje postera, u skladu sa željom klijenta i sa vizuelnim identitetom firme, možemo uraditi kompletan dizajn postera ili izmeniti već postojeći dizajn koji imate, a nakon toga odraditi pripremu za štampu u skladu sa tehnikom štampe koja će se raditi.

Štampa postera u malim tiražima - komadno

Štampa u malim tiražima se radi u digitalnoj i solventnoj štampi.

Digitalno štampamo postere veličine do SRA3 formata i tu se koriste papiri debljine od 100g do 350g/m, sjajni, mat, polusjajni, a postere radimo i na reljefnim, recikliranim, ekološkim, sintetičkim i sedefastim papirima.

Kada je u pitanju solventna štampa, postere radimo na papirima od 130 i 200g, pvc folijama i platnu, a veličina postera je do formata B0. Posteri na PVC foliji mogu biti opsečeni / katovani u različitim standardnim i nestandardnim formatima i različitim oblicima. Ova vrsta postera se koristi za brendiranje izloga i izradu različitih vrsta reklamnih tabli i bilborda. Folije su otporne na različite atmosferske prilike i stoga se koriste i u spoljašnim uslovima. PVC folija može biti providna, bela, peskirna i u različitim bojama.

Za postere i plakate u malim tiražima cene štampe uglavnom formiramo po kvadratnom metru ako je u pitanju štampa velikih formata, odnosno po tabaku ako je u pitanju štampa malih formata.

Štampa postera u većim tiražima

U većim tiražima posteri se rade u offset štampi. Izrađuju se na sjajnim i mat kunzdruk papirima. Koriste se uglavnom u marketinške svrhe, za reklamiranje nekih događaja – koncerata, skupova i sl., ali i za promociju određenih proizvoda i usluga.

Kada se rade posteri u velikim tiražima, izrada postera je dosta brža, a cena prilično niža. Posteri se mogu raditi u punom koloru ili eventualno u jednoj ili dve boje.

Uramljivanje postera

U našoj ponudi postoji više opcija za uramljivanje postera:

  • Aluminijumski klik ramovi formata A4, A3, B1 i B2;
  • Drveni ramovi koji se izrađuju prema formatu postera – imamo ih u više boja;
  • Blind-ramovi koji se izrađuju prema formatu postera iI koriste se za postere i slike na platnu;
  • Plastične i aluminijumske poster-lajsne za format B2 i druge formate na zahtev.

© Copyright. Sva prava zadržana | Dizajn: Copy Land d.o.o.